210-4328850
Menu

Pre-Lower (B1)-Lower (B2)

 • Pre-Lower (B1)
 • Lower (B2)

Τι θα χρειαστείτε

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την τάξη Pre-Lower θα  χρειαστούν το πακέτο βιβλίων I Like English B1 (Εκδόσεις Supercourse)

 • Ένα τετράδιο 50 φύλλων
 • Ένα ντοσιέ. Το ντοσιέ να έχει φύλλα με περιθώριο.
 • Ένα φάκελο με κουμπί για φύλαξη φωτοτυπιών.

Πως γίνεται το μάθημα

Το μάθημα  γίνεται με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα για να εξασφαλίσουμε την αμέριστη προσοχή των μαθητών. Οι μαθητές βλέπουν ευχάριστα και ενδιαφέροντα videos. Ο προγραμματισμός και τα πλάνα των μαθημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τη διεύθυνση, εγγυώνται τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μαθητές μας διότι θα προχωράμε την ύλη με συγκεκριμένο ρυθμό, με πολλές επαναλήψεις, χωρίς να φορτώνουμε τα παιδιά με υπερβολική δουλειά στο σπίτι, αλλά δουλεύοντας περισσότερο μαζί τους στην τάξη.

Τι θα μάθουμε φέτος

Τα παιδιά έχουν μάθημα τρεις φορές την εβδομάδα, σύνολο 5 ώρες. Τη φετινή χρονιά θα καλύψουμε την ύλη της τάξης Pre-Lower και παράλληλα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για την επόμενη τάξη (Lower). Η σειρά βιβλίων I Like English Β1  είναι σύγχρονη με θέματα που ενδιαφέρουν τους εφήβους και αποτελείται από τρία βιβλία COURSEBOOK-GRAMMAR-WRITING και i-book.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ενημέρωση γονέων

Στη συγκέντρωση γονέων θα γίνει παρουσίαση των βιβλίων μας, των μαθησιακών στόχων της τάξης Pre-Lower και της μεθόδου που χρησιμοποιούμε. Οι γονείς θα ενημερώνονται τακτικά από την καθηγήτρια. Στα τρίμηνα θα λαμβάνουν αναλυτικό έλεγχο προόδου.

Συνδεθείτε στη δική μας πλατφόρμα/ e-class! Μέσα από το e-class θα ενημερώνεστε για την πρόοδο του παιδιού 2 φορές το μήνα. Θα βλέπετε επίσης χρήσιμες ανακοινώσεις, απουσίες, τι κάναμε στην τάξη και τι έχουμε για το σπίτι. Φυσικά θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

Αξιολόγηση μαθητών

Οι μαθητές αξιολογούνται σε κάθε μάθημα και κρατάμε αναλυτικό ηλεκτρονικό αρχείο επίδοσης για κάθε παιδί. Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία για τα διαγωνίσματα. Αφιερώνουμε μία εβδομάδα στην επανάληψη της ύλης και μετά γράφουμε τεστ.

Tutor (καθηγητής ιδιαιτέρων μαθημάτων)

Διαθέτουμε καθηγητή που κάνει ιδιαίτερο μάθημα σε όποιο παιδί χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Έτσι όλοι οι μαθητές συμβαδίζουν και νιώθουν αυτοπεποίθηση.

 

Online

Αν χρειαστεί να απουσιάσει το παιδί, μπορείτε να  παρακολουθήσετε το μάθημα από το σπίτι με ένα κλικ!

Ενισχυτικά μαθήματα

Κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα γίνεται ομαδικό ενισχυτικό μάθημα για όσους μαθητές χρειάζονται επιπλέον επανάληψη της ύλης.

Τo i-book των βιβλίων είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο! Περιέχει επιπλέον ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου σε μορφή video games. Οι μαθητές στέλνουν το report στην καθηγήτρια τους για να παρακολουθεί την πρόοδο τους!

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας η επιτυχία δεv είναι τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα συνεχούς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤIΣΜΟΥ & ΕΛΕΓΧΟΥ.

 • Πιo συγκεκριμένα oι μαθητές εξετάζονται τόσο σε καθημερινή βάση όσο και περιοδικά (αvά μήνα - τρίμηνο). Έτσι είστε σε θέση vα παρακολουθείτε τηv πρόοδο τωv παιδιών σας και vα μη μένει τίποτα στηv τύχη.
 • Στο κέντρο μας oι ίδιοι oι διδάσκοντες πέρα της μακροχρόνιας πείρας τους και τωv τυπικών προσόντων τους εκπαιδεύονται συστηματικά και υπόκεινται στo δικό μας καθημερινό έλεγχο.
 • Το κέντρο μας υφίσταται και το ίδιο έλεγχο κάθε χρόνο ως προς τηv καταλληλότητα τωv διδασκόντων αλλά και σαv κτίριο, από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τι θα χρειαστείτε

Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την τάξη Lower θα χρειαστούν:

Το πακέτο βιβλίων B2 ECCE βασικό πακέτο (Revised 2013) των εκδόσεων Supercourse

 1. Revised Michigan ECCE 20+5 Practice tests
 2. 30 Listening Tests
 3. Speak your Mind in Writing
 4. To βιβλίο της Ελληνο-αμερικάνικης ένωσης ΕCCE Practice Examinations Book 2 θα δοθεί από εμάς δωρεάν στους μαθητές
 • Ένα τετράδιο 100 φύλλων
 • Ένα ντοσιέ με φύλλα με περιθώριο για έκθεση
 • Ένα φάκελο με κουμπί για φύλαξη φωτοτυπιών

Χρήσιμες πληροφορίες

Η διάρκεια φοίτησης στο τμήμα του Β2 είναι 9 μήνες (Σεπτέμβρης- Μάης). Τα παιδιά έχουν μάθημα τρεις φορές την εβδομάδα, σύνολο 6 ώρες. Κάθε μάθημα  διαρκεί 2 ώρες. Μετά τα Χριστούγεννα θα προστεθεί ½ ώρα την εβδομάδα για προετοιμασία προφορικών και οι ώρες θα γίνουν 6 ½ .

Φέτος θα προετοιμαστούμε για τις εξετάσεις LOWER. Οι καθηγητές διδάσκουν βάσει συγκεκριμένου αναλυτικού προγράμματος. Ο προγραμματισμός και τα πλάνα των μαθημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τη διεύθυνση, εγγυώνται τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μαθητές μας διότι καλύπτουμε την ύλη με συγκεκριμένο ρυθμό, με πολλές επαναλήψεις, χωρίς να φορτώνουμε τα παιδιά με υπερβολική δουλειά στο σπίτι, αλλά δουλεύοντας περισσότερο μαζί τους στην τάξη.

Οι μαθητές αξιολογούνται σε κάθε μάθημα προφορικά και κρατάμε αναλυτικό αρχείο επίδοσης για κάθε παιδί. Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία για τα διαγωνίσματα. Αφιερώνουμε μία εβδομάδα στην επανάληψη της ύλης και μετά γράφουμε τεστ.

Έχουμε ξεχωριστό βιβλίο για το Listening (ακουστική κατανόηση) διότι είναι ένα κομμάτι της εξέτασης που δυσκολεύει τους περισσότερους μαθητές και χρειάζεται ιδιαίτερη εξάσκηση. Επαναλαμβάνουμε όλη τη γραμματική μέσα από τα βιβλία αλλά και από δικές μας σημειώσεις και φυλλάδια. Κάνουμε συχνές επαναλήψεις και τεστ στο λεξιλόγιο. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο Writing (γραπτή έκφραση) το οποίο δουλεύουμε ξεχωριστά με ειδικό βιβλίο και επιπλέον δίνουμε δικά μας θέματα με ανάλυση και σημειώσεις. Διδάσκουμε τις τεχνικές του Reading (κατανόηση κειμένου) και οι μαθητές εξασκούνται όλη τη χρονιά σε πλήθος κειμένων. Τέλος έχουμε ξεχωριστή ώρα για το Speaking (συνομιλία) όπου εξασκούμαστε και προετοιμαζόμαστε για την εξέταση προφορικών.

Επιπλέον  οι μαθητές καλούνται να γράψουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, Mock Practice Tests (Τεστ προσομοίωσης) σε ώρες εκτός μαθήματος (με επίβλεψη της διευθύντριας) ώστε να μην χάνονται διδακτικές ώρες.

Τα επιλεγμένα βιβλία που χρησιμοποιούμε, οι επιπλέον ώρες, τα τεστ προσομοίωσης, οι δικές μας σημειώσεις/φωτοτυπίες γραμματικής, έκθεσης και προφορικών και πάνω από όλα η διδακτική πείρα των καθηγητών μας, εγγυώνται άριστα αποτελέσματα!

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Τα αγγλικά είναι σήμερα κομμάτι της ζωής όλων μας και η πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας είναι πλέον απαραίτητη. Οι εξετάσεις του MICHIGAN ECCE και ECPE είναι οι πιο δημοφιλείς εξετάσεις αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα αναγνωρισμένα πτυχία αγγλικών στη χώρα μας.

Υπάρχουν πολλοί φορείς που διεξάγουν εξετάσεις και χορηγούν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Α.Σ.Ε.Π.  Όλα τα παρακάτω είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ και αντιστοιχούν στην «Καλή Γνώση» δηλαδή 30 μόρια.

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας έχουν ισόβια ισχύ στην Ελλάδα. Μόνο για σπουδές στο εξωτερικό χρειάζεται πρόσφατο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.

Τα πιο γνωστά είναι:

 1. University of Cambridge: FCE
 2. University of Michigan: ECCE
 3. Europalso: ESB Level 2 (English Speaking Board)
 4. Κρατικό πιστοποιητικό: Β2

 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ενημερώνουμε τους γονείς και μαθητές μας. Οι έμπειροι καθηγητές μας προετοιμάζουν με μεθοδικότητα τους υποψηφίους και τους οδηγούν στις εξετάσεις με απόλυτη επιτυχία! Τα πτυχία που αποκτούν οι μαθητές μας είναι αναγνωρισμένα και έχουν κύρος!